Kulinaria Podkategoria: Kulinaria

  • Wypróbowane przepisy na drinki »

    Napoje alkoholowe są przez wiele osób postrzegane jako coś negatywnego. Jest to niesprawiedliwe podejście, gdyż mogą być one także źródłem interesującego hobby. Tworzenie napojów opartych na alkoholu może być niezmiernie intrygującym doswiadczeniem. Takiego typu hobby na pewno docenią nasi znajomi, którzy obiektywnie ocenią smak naszych drinków. Jeśli chcemy im się przypodobać warto zdecydować się na drink mojito, którego zrobienie nie jest zbyt trudne a smak na długo zapada w pamięć.

    Data dodania: 09 06 2012 · szczegóły wpisu »
  • Przepisy na ciasto »

    Jeśli nie wiesz gdzie wypatrywać kuszącego przepisu na dobre ciasto albo nie masz pomysłu czym poczęstować swoją familię lub przyjaciół w ciągu niedzielnego spotkania, ta strona istnieje oczywiście dla Ciebie. Już nie musisz nadal wypatrywać wszystko jest w serwisie Moje Ciasto. Tylko niejednokrotnie sprawdzone przepisy zawierające zdjęcia i w szeregu przypadków filmiki, do jakich zawsze możesz wracać, przypominać sobie i przewijać do najbardziej intrygujących cię momentów.

    Data dodania: 27 06 2012 · szczegóły wpisu »
  • Zapiekanki Mielec »

    Dzięki naszej stronie internetowej możesz zobaczyć menu naszej restauracji. Gwarantujemy, że każdego dnia robimy dania tylko ze świeżych i soczystych składników. W naszej restauracji możesz poznać przyjazną atmosferę i zjeść wspaniały posiłek w miłym miejscu. Możesz również dostać pizzę prosto do swojego domu. Z przyjemnością sporządzamy potrawy na zamówienie. Zawsze chcemy sprostać wszelkim wymaganiom zamawiających. Dzięki nam na nowo poznasz i pokochasz świat włoskiej pizzy. Prezentowana witryna www to tylko przedsmak tego co czeka na wszystkich w naszej pizzerii.

    Data dodania: 11 07 2012 · szczegóły wpisu »
  • Yerba mate »

    Yerba mate, nazywana także caa mate, to napar przygotowany z wysuszonych liści ostrokrzewu paragwajskiego. Yerba jest spożywana przede wszystkim w krajach Ameryki Łacińskiej, na przykład w Paragwaju oraz w niektórych państwach Bliskiego Wschodu, przede wszystkim w Libanie. Na stronie przedstawiono, jak przebiega tradycyjne parzenie yerba mate. Do przyrządzania naparu przydatne są odpowiednie naczynia (tj. calabaza zrobione z owoców tykwy) oraz bombilla, pełniąca funkcję słomki z filtrem. Na witrynie internetowej przedstawiono rodzaje naczyń, przygotowanie tykwy porongo do użycia i dalszą konserwację naczyń. Na wyjątkową uwagę zasługuje dział yerba mate a zdrowie, w którym przedstawiono między innymi szkodliwość i właściwości yerba mate. Teksty te były opracowane na bazie dziewięćdziesięciu sześciu czasopism i publikacji naukowych.

    Data dodania: 09 04 2012 · szczegóły wpisu »

Najnowsze tagi związane z podkategorią: Kulinaria

Kulinaria - nowa strona:

Adres: